Autoreparatie Forum

Auto kopen in het buitenland

Tegenwoordig worden er steeds minder auto’s verkocht in Nederland. Dit komt doordat veel mensen een auto importeren uit het buitenland. Landen zoals Duitsland verkopen veel auto’s en andere voertuigen aan Nederlands. Dit komt doordat de prijzen een stuk lager liggen en de kwaliteit een stuk hoger. Als je van plan bent om een auto te kopen in het buitenland is het erg belangrijk dat je hier onderzoek naar doet. Je kunt namelijk niet een auto zo maar kopen en hiermee naar Nederland rijden. Wat zijn de voordelen van een auto kopen in het buitenland? En hoe importeer je de auto, zodat je hem op Nederlandse wegen kunt gebruiken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Voordelen auto kopen in het buitenland

Er zijn meerdere redenen waarom mensen kiezen voor een auto uit het buitenland. De grootste reden is dat mensen hier veel voordeel in zien. De auto’s in landen zoals Duitsland en Frankrijk zijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Dit geldt vaak voor zowel oude als nieuwe auto’s en hierbij maakt het merk niet veel uit. Het aanbod van diverse auto’s is in landen zoals Duitsland ook een stuk groter. Er zijn meer bedrijven en concurrentie en hierdoor gaan ze vaak stunten met de prijs. De autoprijzen in Nederland worden vaak kunstmatig hoog gehouden, hierdoor is het aantrekkelijk om in het buitenland je auto te kopen.

Waar moet je op letten?

Als je een auto in Nederland koopt, wordt er automatisch belasting betaald door de importeur. Dit noemen we de BPM belasting en dit is een eenmalige belasting voor een voertuig. Als je een voertuig uit het buitenland koopt, moet je deze ook zelf aangeven bij de belasting. Je kunt dit doen door middel van een BPM aangifte en dit kun je online doen, maar ook via een formulier. Een online BPM aangifte is redelijke makkelijk en hier heb je in principe alleen een DigiD-nummer voor nodig. Als ondernemer is dit niet mogelijk en moet dit altijd gedaan worden via een BPM aangifte formulier. Pas wanneer de BPM aangifte doorgevoerd is en is betaald, krijg je het kenteken binnen van het RDW. Op dit moment kun je het voertuig gebruiken op de Nederlandse openbare wegen. De belastingdienst maakt vaak een berekening en bepaald hiermee hoeveel je moet betalen. Hierbij kijken ze goed naar de cataloguswaarde van je voertuig en natuurlijk de CO2-uitstoot.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Autoreparatie Forum

Thema door Anders Norén