Autoreparatie Forum

Wat is een sloperij?

Een sloperij zie je steeds meer voorbij komen als je kijkt naar de televisie. In films worden sloperijen vaak in een slecht daglicht gezet. Zo lekken de sloopauto’s gevaarlijke vloeistoffen en staan ze opgestapeld op een groot industrieterrein. Anno 2022 is dat niet meer het geval en zijn sloperijen heel duurzaam bezig. Ze slopen sloopauto’s totdat er helemaal niets meer van overblijft en veel onderdelen worden hergebruikt van het voertuig. Daarnaast zijn de meeste sloperijen in Nederland erkend door het RDW en het ARN. Dit betekent dat ze over het algemeen duurzaam bezig zijn en dit vinden veel mensen erg fijn. Maar wanneer maak je nu gebruik van een sloperij? En hoe werkt het? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wanneer gebruik maken van een sloperij?

Heb je een auto die niet meer door de keuring heen komt? Vervelend, maar dat betekent wel dat je het voertuig moet laten maken en dit kan veel geld kosten. In veel gevallen liggen de reparatiekosten hoger dan de waarde van je voertuig. Dit betekent dat het niet meer financieel voordelig is om je auto te laten maken. Je auto is op dat moment een sloopauto en deze kun je het beste verkopen. Veel mensen proberen dit op het internet, maar hier zitten over het algemeen veel nadelen aan verbonden. Zo duurt het ontzettend lang en kost dit je over het algemeen veel geld. Een sloopauto verkopen aan een sloperij is veel verstandiger, hier zitten ook verschillende voordelen aan verbonden.

Het is wel belangrijk dat je een goede sloperij vindt in de omgeving van je woning. De sloopauto wordt vaak door de sloperij opgehaald en dit zorgt ervoor dat er een klein bedrag van je vergoeding afgaat. Vergelijk op het internet de verschillende sloperijen met elkaar en zoek naar een sloperij die het beste aansluit op je wensen en behoefte.

Vergoeding

Als je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, krijg je vrijwel altijd een vergoeding. Deze vergoeding wordt natuurlijk wel een stuk minder als je de sloopauto laat ophalen door de sloperij. De vergoeding is afhankelijk van de oud ijzer prijs die je sloopauto nog kan opleveren. Vaak krijg je een vergoeding tussen de 100 en 300 euro, maar dit kan verschillen per sloperij. Ook wordt er vaak gekeken naar de waarde van de onderdelen en kan hierdoor de vergoeding hoger uitvallen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Autoreparatie Forum

Thema door Anders Norén