Autoreparatie Forum

Sloopauto

Hoe herken je een sloopauto?

Een sloopauto is een auto die defect is en waarvan het geen zin meer heeft om te maken. Doordat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde of omdat de auto niet veilig meer de weg op kan. Een sloopauto kan zichtbare schade hebben of technische schade en dat is moeilijk te zien of te herkennen.  

Auto onderdelen

Bij een sloopauto worden bruikbare auto onderdelen gedemonteerd. De auto onderdelen worden zorgvuldig getest waardoor er ook een garantie word gehanteerd. In een bepaalde ruimte worden er duidelijke foto’s van de auto onderdelen gemaakt die op verschillende platformen worden geplaatst.

Wat gebeurt er met een sloopauto?

Bij een sloopauto die binnenkomt bij een autosloperij wordt allereerst de auto vloeistofvrij gemaakt. Alle vloeistoffen zoals: olie, brandstof, remvloeistof en koelvloeistof worden uit de auto verwijderd. Daarna worden er auto onderdelen van de auto afgehaald die nog een ronde meekunnen. De auto onderdelen worden daarna met een beschrijving en foto’s op verschillende platformen geplaatst. Als laatste wordt het overgebleven autowrak in een autopers gezet en klein gemaakt.

Sloopautoinleveren.nl

Sloopauto vergoeding

Online kan je een taxatie voor jouw sloopauto aanvragen. Je vult daar gegevens in wat betreft jouw auto. Gegevens kunnen onder andere: jouw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, kenteken model van de auto, merk van de auto, eventueel de gebreken van de auto en inclusief foto’s van de auto. Met deze gegevens gaat een taxateur een waarde bepalen om te geven voor jouw auto. De prijs van variëren vanaf 50 euro tot aan aantal honderden euro’s. De prijs hangt af van de staat van jouw auto.

Ophaaldienst bij een autosloperij

Als de eigenaar van de auto akkoord geeft om de auto te slopen wordt de sloopauto op een afgesproken datum en locatie opgehaald door een ophaaldienst. De auto wordt naar de autosloperij gebracht met een transport vrachtwagen. Er zijn verschillende soorten vrachtwagens van klein naar groot.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Autoreparatie Forum

Thema door Anders Norén