Autoreparatie Forum

Schadeauto verkopen, hoe werkt dat?

Het is natuurlijk hartstikke vervelend wanneer er schade ontstaat aan je auto. Vaak wegen de reparatiekosten niet op tegen de dagwaarde van het voertuig. Oftewel, je moet meer betalen voor de reparatie dan dat je uiteindelijk nog kunt krijgen voor het voertuig. Je kunt natuurlijk doorrijden met de schade aan je auto. Echter, kan dit soms zorgen voor een gevaarlijke situatie en dit wil je voorkomen. Een schadeauto verkopen is ook een goede optie en loont in sommige gevallen veel meer dan je auto te behouden. Het verkopen van een schadeauto is wel een stuk ingewikkelder dan de verkoop van een normale auto. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee wilt houden. Waar moet je precies op letten? In dit artikel gaan we dit beantwoorden zodat je op de juiste manier je schadeauto kunt verkopen.

Verkopen

Sloopauto-online.nl

Het is natuurlijk moeilijker om een schadeauto te verkopen dan een auto zonder de schade. Het is geen onmogelijk opgave, maar wie is er geïnteresseerd in een schadeauto? Mensen met ervaring in het opknappen van een schadeauto zijn vaak geïnteresseerd in een schadeauto. Deze mensen kunnen namelijk de auto helemaal opknappen en zelf gebruiken of doorverkopen met winst. Een schadeherstelbedrijf kan je eventueel helpen met het taxeren van de waarde van de schadeauto. Is het schadebedrag hoger dan de dagwaarde van het voertuig? Dan spreek je niet meer over een schadeauto en is het meer een sloopauto, hiermee kun je naar de sloop gaan. Ligt de schade lager dan de dagwaarde van je auto? Dan kun je het beschouwen als een schadewagen en deze verkopen via een tweedehands markt.

Autosloperij

Een autosloperij sloopt sloopauto’s zodat ze de onderdelen apart kunnen leggen en kunnen doorverkopen. Echter, kan een autosloperij veel meer voor je betekent en handelen ze vaak ook in schadeauto’s. Een autosloperij is dan de ideale manier om je schadeauto te verkopen en hier krijg je ook een redelijke vergoeding voor. In de meeste gevallen is dit de ideale oplossing omdat het vooral weinig tijd kost. Een schadeauto via het internet verkopen kan in sommige gevallen maanden duren en dat is natuurlijk vervelend. Wanneer je de schadeauto inlevert bij een autosloperij, kost dit weinig tijd en ben je direct van je voertuig af. De autosloperij controleert de waarde van de schadeauto en geeft je hier een vergoeding voor. Deze zal natuurlijk een stuk lager uitvallen, omdat de autosloperij er winst op moet kunnen maken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Autoreparatie Forum

Thema door Anders Norén