Autoreparatie Forum

Autodemontage bij de autosloperij

Komt je auto niet meer door de apk, of is deze total loss verklaard? Vervelend, maar dat betekent dat je niet meer de openbare weg op mag. Je moet de auto laten maken en vaak zijn de reparatiekosten hoog. Wanneer je een tweedehands auto hebt met een oud bouwjaar, is dat extra vervelend. Vaak zijn de reparatiekosten een stuk hoger dan de dagwaarde van je voertuig. Dan is het verstandig om juist je auto te verkopen, maar hoe doe je dit met een sloopauto? Je kunt de sloopauto via het internet verkopen, maar veel mensen willen geen sloopauto kopen. Zo kan het al snel maanden duren voordat je de sloopauto verkoopt en dat is vervelend wanneer je de belasting en verzekering nog moet betalen. Je kunt de sloopauto beter naar de autosloperij brengen, maar hoe werkt dat. En hoe voert de autosloperij de autodemontage uit? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een autosloperij precies?

Een autosloperij zorgt ervoor dat auto’s uit elkaar worden gehaald en verder verwerkt kunnen worden. Echter, zorgen ze ook voor de papieren en melden ze je auto aan bij het RDW voor demontage. Dit betekent dat het voertuig niet meer onder je naam staat en dat je niet meer belastingplichtig bent. Wanneer de papieren zijn geregeld gaat de autosloperij direct aan de slag met je auto. Zo wordt deze goed schoongemaakt en worden alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu eruit gehaald. Daarnaast wordt er gekeken welke onderdelen een hoge kwaliteit hebben, deze worden opgeslagen in een groot magazijn. Deze worden ook goed gereinigd en opgeslagen voor latere verkoop aan mensen die auto-onderdelen zoeken. Heeft de auto geen economische waarde meer voor de sloperij? Mooi, want dan wordt de auto naar de shredder gebracht en worden de overgebleven stoffen door Autorecycling Nederland verwerkt.

Autosloop.nl

Waarde van je sloopauto

Je wilt vast en zeker weten wat de waarde is van je sloopauto. Van de sloperij krijg je namelijk een vergoeding voor het brengen van de sloopauto. Het is een kleine vergoeding op basis van de ijzerprijs van het oud ijzer van het voertuig. Hoe zwaarder de sloopauto, hoe meer vergoeding je kunt verwachten van de sloperij. Je kunt natuurlijk een extra vergoeding verwachting wanneer de onderdelen van je auto gewild zijn. Sommige onderdelen zijn namelijk veel geld waard, daarnaast kunnen nieuwe banden ook iets toevoegen aan de vergoeding.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Autoreparatie Forum

Thema door Anders Norén