Autoreparatie Forum

Wanneer auto naar de sloperij brengen?

Veel mensen brengen hun voertuig naar de sloperij en hier is een goede reden voor. Bij de sloperij wordt een auto duurzaam gesloopt en worden de meeste onderdelen hergebruikt. Vaak is een sloperij erkend door het RDW en zorgen ze er ook voor dat het voertuig niet meer onder je naam staat. Daarnaast bepalen ze de waarde van het voertuig en krijg je hier in de meeste gevallen een kleine vergoeding voor. De vraag is natuurlijk wanneer wil je een auto naar de sloperij brengen? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt. 

Dure reparatiekosten

Eén van de grootste redenen waarom je een auto naar de sloperij moet brengen, is wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van het voertuig. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je auto total loss is verklaard naar het hebben van een ongeluk. Bij een tweedehandse auto met een oud bouwjaar betekent dit vaak dat het een sloopauto wordt. Daarnaast kan het zijn dat je voertuig niet meer door de apk komt, hierdoor mag je officieel niet meer de openbare weg op met het voertuig. Dit betekend natuurlijk dat de auto gemaakt moet worden door een garage met ervaring. Wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van je auto, is het niet de moeite waard. Je kunt daarom veel beter je sloopauto naar de sloperij brengen zodat je er vanaf bent, maar ook een kleine vergoeding krijgt.

autosloperijvanderven.nl/

Wat doet een sloperij?

Een sloperij voert verschillende werkzaamheden uit die te maken hebben met een sloopauto. Zo halen ze de sloopauto bij je thuis op, maar kun je de sloopauto ook naar de sloperij brengen. Wanneer deze binnenkomt bij de sloperij gaan ze direct aan de slag met de demontage van je sloopauto. Alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu worden uit het voertuig gehaald. Daarnaast strippen ze de sloopauto van alle onderdelen en deze worden gereinigd en opgeslagen in een magazijn. Hiermee verdient de sloperij zijn geld en sommige onderdelen kunnen veel geld waard zijn. Heeft de sloopauto geen economische waarde meer voor de sloperij? Dan wordt het voertuig naar de shredder gebracht en wordt al het afval hiervan verwerkt door Autorecycling Nederland. 

Daarnaast zorgt de sloperij voor een vergoeding en ligt dit echt aan het gewicht van je sloopauto. De sloperij verkoopt namelijk het oud ijzer van de auto voor de ijzerprijs. Hoe zwaarder de auto, hoe meer geld je kunt krijgen voor je sloopauto.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Autoreparatie Forum

Thema door Anders Norén