Autoreparatie Forum

Autodemontagebedrijf

Een autodemontage bedrijf houdt zich bezig om op een milieuvriendelijke manier de demontage voertuigen te recyclen. Maar ook het inkopen van voertuigen en het verkopen van voertuigen en originele bruikbare auto onderdelen. Daarnaast is er vaak een autokerkhof aanwezig met opgestelde demontage voertuigen waar de klanten zelf auto onderdelen kunnen demonteren.

Autokerkhof

Een autokerkhof is een terrein met opgestelde demontage voertuigen. Met gereedschap kan een klant zelf de auto onderdelen waar die persoon naar op zoek is demonteren. Gereedschap kan je zelf meenemen maar vaak is het ook mogelijk om gereedschap te lenen of huren. In de meeste gevallen is er een vaste prijs per categorie gehanteerd. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt van welk merk het auto onderdeel is het blijft dezelfde prijs.

Het slopen van een demontage voertuig

Een autodemontagebedrijf haalt demontage voertuigen op en wordt naar het bedrijf gebracht. Aangekomen bij het autodemontagebedrijf worden de demontage voertuigen vloeistofvrij gemaakt door middel van een daarvoor bestemde machine. De zogeheten droogleginstallatie. Dan worden de banden van de demontage voertuigen afgehaald en gesorteerd op kapotte banden en nog in goede staat banden. De accu’s worden ook uit de demontage voertuigen gehaald en opgeslagen in een daarvoor bestemde lekdichte bak. Daarna worden de bruikbare auto onderdelen gedemonteerd en opgeslagen in een aanliggend magazijn. Uiteindelijk blijft er nog een autowrak over en wordt in een autopers gezet om het autowrak plat te drukken. Hierna worden alle geplette autowrakken naar een shredderbedrijf gebracht om verder te verwerken.   

www.autodemontagevanderven.nl/

Voorzetten van het recyclingproces in een shredderbedrijf

De overgebleven platgedrukte autowrakken worden getransporteerd naar een shredder fabriek. Bij een shredder fabriek wordt een afgedankte auto verder verwerkt. De autowrak wordt in een bak gezet, de machine wordt aangezet waardoor de auto in kleine deeltjes wordt verpulvert. De kleine deeltjes komen uit op een lopende band met daarin trilfuncties en magneten waardoor alles gescheiden wordt. Uiteindelijk wordt er 98,3 % gerecycled.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Autoreparatie Forum

Thema door Anders Norén