Autoreparatie Forum

Wanneer auto naar de autosloop brengen?

Wanneer de auto naar de autosloop brengen? Een auto als sloop verkopen doe je eigenlijk alleen wanneer je de betreffende auto niet meer kunt gebruiken. In sommige gevallen kun je deze nog wel gebruiken, maar zijn de reparatiekosten een stuk hoger dan de huidige waarde van het voertuig. Vaak gaat het in deze gevallen om een goedkope tweedehands auto met een versnellingsbak die kapot is. Een sloopauto verkopen kan best veel geld opleveren en dit heeft vooral met de onderdelen te maken. Daarnaast zijn er mensen en bedrijven die sloopauto’s maken waardoor ze weer de weg op kunnen. Maar waarom breng je de sloopauto naar de autosloop? En wat kun je verwachten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Waar moet je op letten

Venauto.nl

Wanneer je de auto naar de autosloop brengt zijn er verschillende zaken waar je naar moet kijken. Ten eerste is het van belang dat je een autosloperij in de buurt vindt die je kan helpen. Je wilt namelijk een sloperij vinden die eventueel de sloopauto kan komen ophalen, zodat je dit zelf niet hoeft te doen. Het is namelijk een groot karwei om de auto naar de sloperij te brengen. Een sloperij heeft vaak een service waarvan je gebruik kunt maken, zo halen ze de sloopauto’s op en hoef je dit niet zelf te doen. Daarnaast is het van belang dat het papierwerk in orde is wanneer je de auto naar de autosloop brengt.  Je wilt een vrijwaringsbewijs laten tekenen door de autosloop zodat je naam niet meer onder de auto staat. Je kunt op deze manier de verzekering en natuurlijk de belasting laten stopzetten. Zorg er ook voor dat er geen onderdelen missen en verkoop de sloopauto volledig aan de autosloperij.

Vergoeding

Het grote voordeel van een sloopauto laten slopen, is dat je hier geldt voor kunt krijgen. De auto wordt gecontroleerd door de autosloperij en vaak komt hier een vergoeding uit. Hierbij wordt er gekeken naar het interieur, maar ook naar de status van de verschillende onderdelen. Zijn de onderdelen nog in orde en zitten er bijvoorbeeld nieuwe banden onder de auto? Mooi, want dan is de kans groot dat je een hogere vergoeding krijgt voor het voertuig dat je naar de sloop brengt. Breng je de auto zelf naar de sloop? Dan is er een grote kans dat je hier ook extra geld voor krijgt. Wanneer de autosloperij zelf de auto moet kopen halen, is de kans groot dat dit van de vergoeding afgaat.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Autoreparatie Forum

Thema door Anders Norén